Brogel Live en Kermiskoers Corona maatregelen

Laatste update: 31/08/2021

Brogel Live en de Kermiskoers kunnen dit jaar plaatsvinden en we willen ook even toelichten waarom.

Brogel Live

Brogel Live is een kleinschalig evenement, met een maximumcapaciteit van 2000 personen met voldoende ruimte op het terrein/open tent. We zijn een lokaal evenement zonder een internationaal publiek. Ons evenement vindt plaats op 18 september. Ons publiek zal dus een zeer grote vaccinatiegraad hebben tegen dan.

Brogel Live is een evenement dat valt onder de “Covid Safe Ticket/Certificaat”-regeling, een garantie om op een veilige manier een festival te kunnen organiseren zonder mondmaskerplicht en zonder social distance.

Kermiskoersen

De Kermiskoersen zijn vrij te bezoeken zonder “Covid Safe Ticket/Certificaat” met inachtneming van de geldende corona regels op 18 september. (Voor evenementen buiten met minder dan 400 bezoekers is er sinds 1 september geen verplichting meer tot mondmasker/max. aantal mensen per bubbel).


Praktische informatie ivm Covid-19

Gedurende de ganse dag zal er een afgebakende zone zijn waarbij u enkel met een “Covid Safe Certificaat / QR Code” wordt toegelaten. Deze zone omvat de tent en de zone voor de tent waar er ook buiten-horeca wordt voorzien.

Om tijdens de Kermiskoers en Brogel Live deze zone te mogen betreden is het belangrijk dat je Certificaat geldig is. Wij controleren dit aan de ingang door middel van de QR-code (certificaten) en jullie identiteitskaart.

Eens wij u als bezoeker binnenlaten op ons evenemententerrein, zijn er GEEN corona-gerelateerde regels meer zoals afstand houden en mondmaskerplicht.

Verplicht mee te nemen

  • Je smartphone met de ‘CovidSafeBE’-app erop en de QR-code van je geldig certificaat vaccinatie-, test- of herstelcertificaat). Als je geen smartphone hebt, download op je computer via www.burgerprofiel.be of www.mijngezondheid.be je certificaat en neem het afgedrukt mee. CHECK DIT TIJDIG!
  • Je IDENTITEITSKAART om deze te tonen wanneer je QR-code in de “CovidSafeBE” app of op papier wordt gescand.
  • De QR-codes zullen worden gescand met de ‘CovidScanBE’ app van Sciensano

Wanneer is je toegang Covid safe / in orde?

  • Als de bezoeker volledig gevaccineerd is (2 dosissen + 14 dagen incubatietijd of 1 dosis Johnson & Johnson + 14 dagen incubatietijd) ten minste 2 weken voor 18 september.
  • Een negatieve pcr test (48 uur geldig) die nog geldig is bij scanning aan de ingang, aangereikt als een QR code. Om zeker te zijn is het best dat de pcr niet eerder dan vrijdag 17 september is afgenomen.
  • Als je in het bezit bent van een geldig herstelcertificaat. Geldigheid is 10 dagen na de eerste positieve pcr test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve pcr test. Ook dit certificaat moet aangereikt worden als QR code.
  • Een negatieve antigeen test uitgevoerd door medisch personeel (24 uur geldig), die nog geldig is bij scanning aan de ingang, aangereikt als een QR code.

Bezoekers die op 18 september maar deels gevaccineerd zijn vallen niet onder Covid safe en moeten alsnog een negatieve pcr test of negatieve antigeentest kunnen voorleggen via QR code aan de ingang van de CovidSafe zone.

Antigeentesten worden niet bij ons op het terrein uitgevoerd. Dat dien je dus vooraf te doen indien nodig!

Zelftesten worden niet toegelaten.

Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van de ‘Covid Safe Ticket’-regeling.

Bij wijzigend overheidsbeleid zijn de gewijzigde overheidsregels van dat moment van toepassing.

Volg dus de berichtgeving van de overheid en check onze communicatie.